Banánkenyér

Banánkenyér, amit muffinként is készíthetsz

Hozzávalók: 

  1. Száraz hozzávalók (ezeket keverd össze alaposan egy tálban)
  • 80 g dió (mandula,mogyoró,törökmogyoró)
  • 75g  zabliszt
  • 75 g finomliszt
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1kk szódabikarbóna

2. Nedves hozzávalók (ezeket majd aprítógépben,vagy botmixerrel turmixold le)

  •  2 banán
  • 2 tojás
  • 100 gramm cukor ,vagy ennek megfelelő mennyiségű méz/édesítő
  • 1 csomag vaniliás cukor/vanilia/vanilia aroma
  • 1 dl olaj/kókuszolaj
  • 1 dl növényi tej (sima tej is jó)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Az összekevert száraz hozzávalókhoz öntsd hozzá a leturmixolt masszát és keverd el alaposan. 
  2. Pihentesd a tésztát kb fél órát a hűtőben,hogy a zab megszívja magát nedvességgel.
  3. Melegítsd elő a sütődet kb. 175 fokra
  4. Bélelj ki egy kenyérsütő formát sütőpapírral,vagy ha muffint készítesz belőle akkor azt. (Szilikon forma esetén nincs szükség papírra)
  5. Öntsd a formába a tésztát. Nagyra fog nőni,ezért ne töltsd teljesen tele a formádat!
  6. Tedd a felmelegített sütőbe.
  7. Sütési idő: Kenyér min. 50p, itt csinálj tűpróbát, ha még ragacsos a közepe tedd vissza 10-15 percre, de figyelgesd 

                   Muffin 35-40 p

  • Tipp a GLUTÉNMENTES verzióhoz: Ha gluténmentes verzióban, csak zabliszttel készíted, figyelj, hogy a vásárlásnál a liszt zacskóján a gluténmentesség meg legyen jelölve.  Ha így készíted, használj 150g zablisztet. A sütési idő így hosszabb lehet,a sütőd erősségétől függően. Ha elkészült hagyd kihűlni teljesen,mert melegen felszeletelve nyersnek tűnhet majd.
  • Tipp: Díszítésnek vágj félve hosszában egy banánt,majd közvetlenül sütés előtt az alját forgasd lisztbe,hogy ne süllyedjen el és tedd a tészta tetejére.
  • Tipp: aprított aszalt gyümölcsökkel tovább fokozható az ízélmény, használj áfonyát, datolyát bátran!

Szólj Hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top