Gluténmentes kenyér

Kedvenc gluténmentes kenyerem

(Glutén, tej, tojás és élesztőmentes, vegán, hisztaminszegény)

Hozzávalók:

  • 80g cirokliszt (Magic mills cirok finomliszt a legjobb) 
  • 40g quinoa liszt
  • 40g hajdina liszt
  • 40g tökmagliszt
  • 25 g utifűmaghéj liszt
  • 25 g bambuszrost liszt
  • 4-4 g só
  • 10g bio sütőpor
  • +430 g víz

Elkészítés:

  1. Kapcsold be a sütőt 185 fokra ( 185-200 Celsius fok a sütőd erősségétől függően,de inkább alacsonyabbal kezd,ha még nem sütöttél kenyeret)
  2. Mérd ki a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba és keverd össze őket alaposan
  3. Öntsd rá a vizet és gyorsan keverd össze,hamar sűrűsödik ezért kell előre összekeverni a száraz alapanyagokat
  4. Várj pár percet,hogy a rostok megszívják magukat nedvességgel
  5. Egy tálba,vagy a használt edénybe tegyél egy kis lisztet és forgasd meg benne a kenyeret,majd tedd egy sütőpapírral fedett tepsire,és formázd,vagdosd be a tetejét óvatosan egy éles késsel.
  6. Ha felmelegedett a sütő,tedd be sülni 60-70 percre, 1 óra után nézd meg,ha kemény a kérge alul felül akkor már jó.
  7. Amikor megsült várd meg míg kihűl,mert a sok rost miatt melegen még nyersnek tűnhet,ragacsosnak,de amint kihűlt szép könnyed lesz a tészta.
    1. Tipp:   Ha hajdinalisztbe forgatod sütés előtt ropogósabb lesz a kenyered kérge.

Tipp: A kenyér egészben és szeletekben is remekül fagyasztható, szobahőmérsékleten hamar felenged, de olvasztható pirítóban és airfryerben egyaránt! 🙂

Szólj Hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top