Snickers

Peanut butter „Snickers” cupcakes sütés nélkül

(gluténmentes, tejmentes, vegán)

Hozzávalók:

  • aprószemű zabpehely,zabliszt
  •  puha tasakos datolya (magozott, alutasakos a legjobb, mert ez krémesre aprítható)
  • mogyoróvaj (bármilyen magvaj)
  • a kedvenc csokoládéd a tetejére

Elkészítés:

  1. Szükséged lesz valamilyen szilikon süteményformára,én a kisebbik muffinformát használom,de a jégkockatartó is jó lehet
  2. Tegyél tetszőleges mennyiségű datolyát egy aprítógépbe és daráld krémes állagúra
  3. Keverj hozzá zabpelyhet,vagy zablisztet annyit,hogy formázható állaga legyen (ne ragadjon túl könnyen a kezedre. Kóstolással ellenőrizheted, hogy jó e, fagyasztani fogjuk ezért nem baj,ha kicsit ragacsos
  4. Nyomkodj a masszából a forma aljára egyenletesen max. fél centi vastagon, ha szeretnéd kicsit nyomkodj fel vékonyan a forma falára is, hogy meglegyen a kis mélyedés a mogyoróvajnak.
  5. Most következik a mogyoróvaj réteg. Tegyél a mogyoróvajból egy hasonló vastagságú réteget a datolyás masszára.
  6. Tedd a fagyasztóba a formát amíg felolvasztod a csokit. 
  7. Gőz felett olvaszd fel a csokit, majd vedd ki a fagyasztóból a félkész cupcake-eket és önts mindegyik tetejére egy keveset az olvasztott csokiból.
  8. Tedd a kész sütiket a fagyasztóba pár órára és fogyaszthatod is! Ha megdermedt teljesen,hűtőben tárolhatod.

TIPP: Amíg a csoki még lágy szórj bele mogyorót, így még karakteresebb lesz a „Snickers” ízvilág

Szólj Hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top