(gluténmentes, tejmentes, vegán)
Hozzávalók:
- aprószemű zabpehely,zabliszt
- puha tasakos datolya (magozott, alutasakos a legjobb, mert ez krémesre aprítható)
- mogyoróvaj (bármilyen magvaj)
- a kedvenc csokoládéd a tetejére
Elkészítés:
- Szükséged lesz valamilyen szilikon süteményformára,én a kisebbik muffinformát használom,de a jégkockatartó is jó lehet
- Tegyél tetszőleges mennyiségű datolyát egy aprítógépbe és daráld krémes állagúra
- Keverj hozzá zabpelyhet,vagy zablisztet annyit,hogy formázható állaga legyen (ne ragadjon túl könnyen a kezedre. Kóstolással ellenőrizheted, hogy jó e, fagyasztani fogjuk ezért nem baj,ha kicsit ragacsos
- Nyomkodj a masszából a forma aljára egyenletesen max. fél centi vastagon, ha szeretnéd kicsit nyomkodj fel vékonyan a forma falára is, hogy meglegyen a kis mélyedés a mogyoróvajnak.
- Most következik a mogyoróvaj réteg. Tegyél a mogyoróvajból egy hasonló vastagságú réteget a datolyás masszára.
- Tedd a fagyasztóba a formát amíg felolvasztod a csokit.
- Gőz felett olvaszd fel a csokit, majd vedd ki a fagyasztóból a félkész cupcake-eket és önts mindegyik tetejére egy keveset az olvasztott csokiból.
- Tedd a kész sütiket a fagyasztóba pár órára és fogyaszthatod is! Ha megdermedt teljesen,hűtőben tárolhatod.
TIPP: Amíg a csoki még lágy szórj bele mogyorót, így még karakteresebb lesz a „Snickers” ízvilág